Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2018 21:25 - Как да посилим имунитета си натурално?
Автор: functionalpowerfit Категория: Тя и той   
Прочетен: 1583 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.01.2019 20:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Тъй като нашия блог е не само за спорт а и за здраве решихме да започнем нашата статия на тема подобряване на имунната система и блокиране на евентуални симптоми на грип и настинка.
И всичко това с минимално използване на лекарства и медикаменти, които освен скъпи не са и особено полезни за здравето. Вдъхнови ме снега, който натрупа в цяла България и много хора не са подготвени за ниските температури в края на Март месец.
Разбира се далече съм от мисълта, че сме измислили топлата вода с това но просто искаме да я доставим в един по-хубав вид за вас ☺. Светата Троица в борбата срещу настинките и вирусните инфекции за мен е джинджифилът, чесънът и сиропът или сока от бъз.

Джинджифилът  може да бъде приготвян по много различни рецепти. Може да се обели и да се яде директно да се нареже на резенчета да се настърже и какво ли още не, моят любим начин на приготвяне е настърган и сварен като чай.
След което се оставя малко да престои около десетина минути, прецежда се и чаят се пие топъл. Аз лично не допълвам нищо,  не го овкусявам с нищо тъй като ако му сложите мед, той ще загуби своите полезни свойства поради високата температура на чая и ще остане единствено само сладкия му вкус затова препоръчвам джинджифилът да си пие чист.
Има приятно лютив вкус с аромат на лимон, освен оздравителен има и диетичен ефект, забързва метаболизма ви и доставя редица макро и микро елементи които са нужни за борбата на организма с инфекцийте, влияе много дезинфекциращо на гърлото по време на пиенето.
Следващото ни оръжие е  чесънът. Всички знаем за неговото антибиотично действие. Той е така нареченият естествен антибиотик, неговите молекули директно се свързват с клетките на вируса и ги унищожават.

Друго проучване документира използването на пресен чесън, чесън на прах, както и масло от чесън в цял свят в продължение на векове за защита срещу бактериални, вирусни, паразитни инфекции, за укрепване на имунната система, прекъсване растежа на тумори, пречистване клетките от свободни радикали, благодарение на антиоксидантните му качества.
Може да го консумирате директно което не е много приятно, както и да го добавите към храната си като подправка. Не забравяйте, че не трябва да прекалявате с количествата защото той е доста силен и неговите алкалоиди могат да раздразнят вашия стомах.
Препоръчителната доза е максимум една средно голяма глава  и за препоръчване да е след хранене или по време на хранене но не и на гладно, ако е на гладно да бъде максимум една скилидка. Много ефективна комбинация при лечение на грипа е настърган чесън омешан с хубав, истински мед.
Меда също е един уникален продукт за който може да говорим надълго и нашироко и в други статии за спортно хранене. Тук ние го използваме като противовъзпалителен продукт за облекчаване на нашето гърло и набавяне на редица витамини и полезни вещества за борбата с настинката.

Ето и една друга рецепта съдържаща тези уникални продукти. Езимате около 70-80 грама джинджифил, настъргвате го, към него добавяте 2 супени лъжици мед, сокът от един цял лимон и две глави чесън също настъргани цялото това нещо хубаво го разбърквате в една чаша и това е вашият имуностимулиращ продукт от който може да ядете по една две чаени лъжички всеки ден, просто за поддържане на имунната система да бъде готови за битка с вирусите.

Третият от любимите мой продукти  е сиропът от бъз. Бъзовите плодове са богати на антицианови съединения, които оказват голяма роля при неутрализирането на свободните радикали. Огромно е количеството на пектин и целулоза в бъза, а освен в това в растението се съдържат много ценни витамини и микроелементи.

За да приготвите сироп наберете хубаво узрели плодове черен бъз, а ако има зеленкави зърна, ги изхвърлете защото са отровни! Измийте ги и ги подредете в голям буркан, като редувате ред плодчета, ред захар до горе. Покрийте буркана с марля и го сложете на слънчево място да ферментира за около 2 седмици. След това прецедете през марля и разпределете сместа в по-малки бурканчета или шишета. Затворете ги и поставете на тъмно и студено място.
Ако не може да го приготвите просто го потърсете в някой магазин, специализиран за билки или аптека. Препоръчително е да консумирате от него по две-три чаени лъжици на ден и и моят съвет е да не чакате да се почувствате зле а просто да бъде част от вашия ежедневен калориен прием, защото той действа с натрупване и неговите Имуно засилващи свойства са преди да настъпи какъвто и да е проблем с две думи не чакайте да се разболеете за да почнете да го пиете. Тъй като в началото на статията споменах лекарствата, има едно единствено което мога да ви препоръчам и това е аспиринът.
Той наистина влияе ""пресичащо" на грипните симптоми Моя съвет е да го пиете преди тренировка тогава ефекта от него е най-добър освен, че загрява тялото ви и ставате по-гъвкави и работоспособни засилвате термогенните процеси. Така атакувате вируса от още един ъгъл 😉.

За него също не забравяйте че все пак е киселина и дразни стомаха и трябва да избягвате да го пиете на гладно. Друго нещо което мога да допълня е консумацията на високи дози витамини за които мога да говоря доста, но ако имате въпроси просто ми ги задайте на края на статията така мога да ви насоча какви точно витамини да си вземете.
И накрая, но не на последно място мога да препоръчам посещението на сауна, която влияе много добре точно при настинки разбира се там също трябва да се внимава защото границата между това да настинете допълнително и да се излекувате е много тънка, но за сауната ще има цяла статия в която ще разкажа надълго и широко като средство за възстановяване и лечение на редица симптоми.
Надявам се статията да ви е била интересна и полезна, чакам вашите въпроси. Нека обсъдим заедно тези неща и да бъдем здрави ☺ Благодаря ви! 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: functionalpowerfit
Категория: Спорт
Прочетен: 36810
Постинги: 19
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930